Team Hästlivträning söndag 20/2

Idag hade jag ingen som filmade, men mot träningens slut kom Göran dit och tog kort.
Dagens träning gick i alla fall ut på att träna på det vi kom överrens om från gårdagens middag och när vi kikade på filmerna. Känner mig även nöjd denna dag.
Linda är otroligt bra att rida för, hon är väldigt pedgogisk och förklarar på ett mycket bra sätt.

Måste ju få skryta lite faktiskt.. : Hon sa även att Rasmus var en häst med ett hjärta av guld, att han hoppar för min skull och för att han verkligen har viljan, och när han stannar så gör han det inte för att vara dum - utan för att han allvarligt tycker att det är läskigt/obehagligt och han antagligen aldrig hoppat något sådant förr.
Här är i alla fall bilderna jag har fått av Göran, kika gärna in på hans Hemsida - Han är en otroligt bra fotograf!!








min otroligt vackra älskade häst


Ett jädrans tjat om dessa bettpröverier, men nu är jag helt klar.
Från att Ramsmus tidigare har hoppats på ett Jaktstångsbett har han nu gått till ett helt vanligt tredelat med löpande ringar, det funade så otroligt bra!
På lördagen hade jag det raka med fasta d-ringar, och Linda tyckte jag skulle pröva tredelat and i did. Det gick otroligt bra!
Visst är det alltid bra att variera bett så jag kommer att fortsätta rida honom på det raka bettet också, men endast i skogen så han får variation.

Team Hästlivträning lördag 19/2

I dagens träning gick uppvärmningen ut på att vi skulle värma upp som om vi var på en tävling, alla olika hästar, ingen gemensam specifik ridväg för alla.  I framhoppningen vad våran tränare Linda noga med att man skulle ropa "hoppning" när man skulle hoppa.



hade tänkt slänga in flera filmklipp men min dator är så jobbigt seg, ni får helt enkelt nöja er med dessa.
övanför hoppar vi bana, vad tycker ni?! :)


Jag är nöjd med dagens träning, Linda vill jobba mycket med att ha galopp mellan hindrena. Själv tycker man ju redan att det går fort och om man ska öka ännu mera känns det väldigt flängigt, men när vi kollade på filmerna sen på kvällen på middagen så ser det ju väldigt bra ut när man fick upp tempot lite.
Btw är våra middagar väldigt mysiga! :)

Hoppträning 17/2

Kände lite på Rasmus inför Team Hästliv-träningarna i helgen, han kändes lite tung och oengagerad i början, men mot slutet blev han riktigt fin, och trött! sötnosen :)





I banan kändes han väldigt fin och fokuserad, när jag fick upp min min blick vart även ridningen och sitsen mycket bättre - vilket gjorde att jag kunde hjälpa honom med i ridningen mellan hindrena och speciellt i ladningen efter hindret.
Varför jag svänger av i slutet i kombinationen är för att han blir väldigt tung över första hindret och kände att han hade inte orkat hoppa över oxern, det var alltså för att hjäpa honom. Den pojken är så snäll så han hade ju hoppat i alla fall, många andra hästar hade stannat på det där hindret, men Rasmus är mer somm att han säger    "jag orkar inte egentligen, men jag gör det för din skull". Min lilla pojke med det otroligt stora hjärtat.




Vad tycker ni? :)

Rasmus pussar sin flickvän

Sus Isabelle (Bella) och Rasmus är kära i varandra. Eller, Rasmus är då kär i Bella i alla fall!
Bella är Johanna Ors häst, en otroligt duktig ridtravare som hoppar som en gud, men sen är hon en fuxmärr med humör också, haha! :)



Tycker detta är lite gulligt! Rasmus & Bella's första puss, hihi!

jimmy rider rasmus

Jimmy som går på skolan i sär-klassen älskar hästar. Han bor på internatet och brukar vara med oss på kvällsfika, det känns bra hur man kan göra en människa så glad.
Idag fick Jimmy rida Rasmus, han sken upp som en sol, tyckte det verkligen var kul! :)
Även min lilla älsklingspojke tyckte det var helt okej att gå runt där med Jimmy på ryggen.





Världens bästa Vicki leder runt Jimmy också.
Kvinnan som alltid finns där när man behöver,
Kvinnan som alltid bryr sig om alla,
Kvinnan som alltid sprider glädje omkring sig,
Kvinnan som alltid kommer att vara den bästa.
Mycket kärlek till Dig Victoria Hagman, du är grym ! ♥

våran väg

we are going to make it, our own way.
we don't care about what they say, it's our own way
we do what we want do do
we have found now, our own way

we gonna make it, just our way


min kära vän







folk får tycka
folk får säga
folk får göra hur sjuttsingen dom vill,
men våran kärlek till varandra kommer ingen kunna slå.

rasmus är min bästa vän - sedan ett år tillbaka.
för två veckor sen blev min dröm sann, att min bästa vän blev min.
bara min.

i mina ögon är du vacker precis som du är,
i mina ögon är du underbarast precis som du är,
i mina ögon får du bete dig dumt men jag lovar att inget - absolut inget kan ta dig ifrån mig, eller ta mig ifrån dig.
jag vet att vi har det bäst tillsammans, och det glädjer mig att du trivs lika bra med mig som jag med dig.
 we are ment for eachother, it's just the way it is - och det kommer att förbli du och jag sålänge jag bestämmer.

jag älskar min bästa vän,
och det kan ingen hindra mig från att göra.








rasmus ♥ amanda









uteritt med travarna

dagen träning: ute i skogen!

jag har sovmorgon varje tisdag, så jag passade på att använda sovmorgonen att göra klart i stallet så jag kan plugga till provet imorgon på kvällen - väldigt smart.
jag passade även på att hängarna med ettorna som var på travet ut i skogen. vi travade till springkällan i vääldigt lugnt tempo, sedan hade vi lite högre tempo hemåt och tog en annan väg så vi spurtade upp för några uppförsbackar - det tyckte rasmus var jätteskoj!
mot vägen hem så tog jag och vikkan en vända på terrängbanan som är fylld med snö och pulsade, åh det var sååå mysigt! :)




dressyrträning 14/2

massa dressyrträning, dressyr dressyr dressyr.
men det är det som behövs mest för att få rasmus ryggmuskler samt få han att trampa under sig. hoppa vet jag att han kan redan, vill inte slita på min grabb, ju längre han håller desto bättre är det ju, eller hur?! :)

idag i alla fall tränade vi mycket på skänkelvikningar/öppna/sluta, start & stopp från trav & galopp samt galoppombyten som jag inte hade en aning om att rasmus kunde. och visst kan han, med dom är lite ringrostiga, så nu när han visat att han kan det, kommer jag att träna en del på det också. hur mycket hjälper inte galoppombyten på hoppbanan liksom?! :D

tillbaka till dagens träning:
han var väldigt mjuk redan från början av passet, han kändes väldigt arbetsvillig.
i körhallen blir rasmus automatiskt väldigt storgalopperad så det krävs väldigt mycket träning för att få honom kort i galoppen och att jobba under sig, men när han väl har kommit dit så är han en gud att sitta på - det är som att flyga.
vad vi även måste träna mer på är halterna, han drar upp huvudet och sträcker ut det som om han vore en giraff, ser väldigt kul ut - men inget vi får poäng för på dressyrtävlingar - hehe!
prövade öven ett vanligt tredelat bett med löpande ringar idag, och han gick superfint på det!
sen prövade jag även först att rida med sporrar - sen utan, för att se vad som hände med min skänkel - oh mycket riktigt så jobbade jag fram hästen mer med hela underskänkeln utan sporren.
han är väldigt tungriden, men när man väl från fram honom så går det jättebra.

jag känner mig nöjd med dages träning och även lilla rasmusen såg väldigt nöjd ut :)








duttik hest ♥

markarbete 10/2

Jag och Rasmus är Elin & Jenny's projektarbete, idag jobbade vi markarbete och mycket sidförflyttningar, öppna/sluta/skänkelvikning, för att få igång grabbens stela bakben.

Det vi dock glömde filma var att dom till och med tvingade mig att värma upp, springa/jogga tre varv runt körhuset & sen efter lektionen när både jag och rasmus droppade i svett skulle jag "jogga av" - ytterligare tre varv. nu säger dom att dom även ska tvinga ner mig i gymmet en gång i veckan - mycket jobbigt men väl behövligt. jag skall tacka mig själv den dagen jag får tid med det!

Lektionen i det hela var nyttig, jag red hem med ett leende på läpparna och kände mig väldigt nöjd, även min lilla grabb så väldigt nöjd ut under hela lektionen och väldigt nöjdare när han kom in i boxen och fick sitt kvällsmat med müsli i (som jag endast ger honom som "extra belöning" när han jag jobbat hårt och varit duktig.)










vad tycker ni?! :)






klad hest , soet hest, snel hest


hoppträning 8/2

Hoppträning för Annica Bood, jag är riktigt nöjd med mina och Rasmus prestationer idag.
Hoppar honom vanligtvis med ett jaktstångsbett, men tycke rinte det funkar bra på honom, det har varit way too strong, idag prövade jag istället att hoppa honom för första gången med ett rakt bett med fasta D-ringar (samma som jag använder i dressyren). och det blev en sådan otrolig skillnad!!
Det här bettet ska jag alltid använda, han var jättefin på det!

Rasmus börjar redan byta ut fettet mot muskler och samtidigt få bort den där magen, det känns jättebra och om bara några veckor kommer han vara i toppformen.




duktig hest.
nu ska jag kila iväg så jag hinner inte skriva nå mer, men skulle upskatta kommentarer! :)

dressyrträning 3/2



dressyrträning utan tränare, det behövdes verkligen filmas det här.
stilla med handen, räta på ryggen, upp med blivken, ner med hälen och arbeta mer med underskänkeln - hela vaden. istället för att använda sporren så mycket, lossa i knät.

ja det finns en hel lista med vad jag gör fel här, men jag har aldrig sagt att jag är en toppryttare och det är inte heller mitt mål, jag vill bara träna upp mig själv så jag kan vara nöjd med min sist och min inverkan på rasmus. här tycker jag att han sköter sig bra när han är uppvärmd, men innan uppvärmningen fick jag och vikan kämpa jävligt mycket innan han kunde slappna av ordentligt.

vad tycker du ? :)


RSS 2.0